MedWatch

Massive krav på vej mod tusindvis af selskaber

Nye EU-regler stiller langt strengere krav til, hvordan virksomheder skal rapportere om bæredygtighed.

Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix

Et nyt EU-direktiv betyder, at de største virksomheder i 2025 skal rapportere detaljerede data om deres sociale, ledelses- og miljømæssige aftryk. Deloitte-eksperter vurderer, at selv frontløberne inden for bæredygtighed ikke er klar til direktivet.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

De nye EU-regler stiller langt strengere krav til, hvordan virksomheder skal rapportere om bæredygtighed, og giver allerede de virksomheder, der i dag er frontløbere inden for bæredygtighed, rygende travlt med at få implementeret reglerne.

”Selskaberne kigger ind i en stærkt øget kompleksitet. De regulatoriske forandringer og krav kommer i en skala og fart, vi ikke har set før,” vurderer Mads Rosenfeldt, der er partner i ESG Assurance hos revisions- og konsulenthuset Deloitte.

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD, træder i kraft i 2024, og de store virksomheder bliver omfattet af reglerne som de første. Ifølge Mads Rosenfeldt er meget få af dem på nuværende tidspunkt ikke klar til at leve op til standarderne.

Udover CSRD-direktivet skal virksomhederne også forholde sig til nye bæredygtighedstaksonomier, standarder og et kommende due diligence-direktiv på menneskerettigheder.

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier