MedWatch

Novo Nordisk Fonden kaster 123 mio. kr. i diabetescenter på Færøerne

Novo Nordisk Fonden har bevilget 123 mio. kr. til Landsstyret på Færøerne til at styrke behandling og forskning i diabetes og andre endokrine sygdomme over en 10-årige periode, herunder etablering af et nyt diabetescenter.

På Færøerne kan man nu se frem til et kommende diabetescenter. | Foto: Kim Agersten/Digetal Image

Novo Nordisk Fonden og det færøske sundhedsministerium har indgået et langsigtet samarbejde, hvor den danske fond har bevilget 123 mio. kr. til Landsstyret.

De skal bruges til behandling og forskning i diabetes og andre endokrine sygdomme gennem en 10-årig periode, hvor der blandt andet skal etableres et diabetescenter på Færøerne.

Novo Nordisk Fonden har tidligere finansieret diabetescentre i hver af de fem danske regioner samt i Grønland og derved er hele Rigsfællesskabet nu dækket, skriver fonden i en pressemeddelelse.

Det kommende ’Steno Diabetes Center Færøerne’ placeres ved Landssygehuset i Torshavn, men skal støtte op om behandling bredt over hele Færøerne. Overordnet vil centret lægge vægt på at styrke forskningsindsatsen i Færøerne og tilbyde behandling for diabetes og andre endokrine sygdomme, som er tilpasset den enkelte patients behov og symptomer.

”Den forventede effekt af tiltagene er blandt andet mere samlet og bedre koordineret behandlingsforløb på tværs af sektorer, en mere ensartet og højere behandlingskvalitet samt en mere målrettet og koordineret uddannelse,” skriver fonden i meddelelsen.

Ligesom i resten af verden er diabetes og andre endokrine sygdomme er en udbredt udfordring på Færøerne og berører over 5.000 personer ud af en befolkning på cirka 53.000.

”At Steno Diabetes Centret nu bliver etableret på Færøerne er et stort fremskridt og vil garantere fortsat udvikling af behandling, tværsektorielt samarbejde og forskning inden for diabetes og endokrinologi på Færøerne,” siger Færøernes sundhedsminister, Kaj Leo Holm Johannesen, i meddelelsen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier