MedWatch

Novo betaler ansattes transport og logi ved abort i USA

Efter den amerikanske højesterets afgørelse i sidste uge, har Novo Nordisk besluttet at støtte sine amerikanske ansatte økonomisk, såfremt der er brug for en abort. (Rettet)

Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix

(Rettet kl. 15.28: Det fremgik tidligere, at selskaberne vil betale regningen, hvis en amerikansk ansat er nødt til at rejse til en anden stat for at få foretaget en lovlig abort. Det er nu præciseret, at der er tale om omkostningerne til transport og logi.)

Novo Nordisk og Vestas er klar til at hjælpe ansatte og deres familiemedlemmer med at få en lovlig abort i USA.

Det skriver Finans.

Medicinalselskabet og vindmølleproducenten vil fremover betale regningen for transport og logi, hvis en amerikansk ansat er nødt til at rejse til en anden stat for at få foretaget en lovlig abort.

Meldingen kommer, efter at Højesteret i USA har omstødt en dom, som sikrede kvinders ret til fri abort i hele landet. Med den nye afgørelse er det op til den enkelte stat at beslutte, og flere stater har siden indført et forbud.

”I kølvandet på den amerikanske Højesterets dom vil vi indføre en ydelse gældende for alle medarbejdere og husstandsmedlemmer, som er dækket af Novo Nordisks sundhedsplaner i USA. Denne ydelse vil dække omkostninger til rejse og logi for personer, der ønsker en abort og i den forbindelse er nødt til at foretage en længere rejse,” lyder det i et skriftligt svar fra Novo Nordisk til Finans.

Ifølge Finans har Novo 6000 amerikanske ansatte, mens Vestas har 3100.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier