MedWatch

Særligt udsatte kan få ekstra stik mod corona henover sommeren

Dem, der bliver vaccineret mod corona i løbet af sommeren, vil fortsat skulle vaccineres til efteråret.

Foto: Jens Dresling

Særligt udsatte har henover sommeren mulighed for at blive revaccineret mod coronavirus.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse mandag.

Frem til at alle over 50 år får tilbudt et fjerde stik med en vaccine 1. oktober, kan personer, der har en særlig risiko for et alvorligt forløb, og som samtidig har en risiko for at blive smittet, få en boostervaccination.

Ifølge Sundhedsstyrelsen tilbydes revaccinationen som et ”forsigtighedsprincip”, da smitten i øjeblikket er stigende i Danmark.

Det er især den nye undervariant af omikron, BA.2, der bidrager til smittestigningen.

Styrelsen understreger dog, at den øgede smitte ikke har givet anledning til øget forekomst af alvorlig sygdom i Danmark.

”Vi betragter den stigende smitte i Danmark som en mindre sommerbølge. Det har endnu ikke i Danmark givet anledning til, at flere bliver alvorligt syge,” Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Det er den praktiserende læge, der foretager en individuel vurdering af behovet for vaccination.

Langt de fleste vil dog fortsat være godt beskyttet af deres tidligere vaccinationer, skriver Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Når lægen skal vurdere, hvem et ekstra stik er relevant for lige nu, tages der højde for både alder og særlige risikofaktorer.

”Vores vurdering er, at der vil være tale om en mindre målgruppe, som vil have brug for en booster-vaccination lige nu,” siger Helene Probst.

Dem, der takker ja til en ekstra vaccinedosis i løbet af sommeren, vil også skulle vaccineres til efteråret.

”Vi forventer fortsat en efterårsbølge, og derfor vil det være nødvendigt at gentage booster-vaccinationen. Der skal dog gå mindst tre måneder mellem to booster-vaccinationer,” siger Helene Probst.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier