MedWatch

Storbritannien har købt yderligere vaccinedoser mod abekopper

Fredag har de britiske sundhedsmyndigheder bekræftet 11 nye tilfælde af abekobber, fortæller den britiske sundhedsminister, Sajid Javid. Han oplyser derudover, at Storbritannien har indkøbt flere vacciner mod sygdommen.

Den britiske sundhedsminister, Sajid Javid. | Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

De britiske sundhedsmyndigheder har fredag bekræftet 11 nye tilfælde af abekobber, siger den britiske sundhedsminister, Sajid Javid, fredag på Twitter ifølge Reuters.

Han oplyser samtidig, at Storbritannien har indkøbt flere vacciner mod sygdommen.

I forvejen havde Storbritannien rapporteret ni tilfælde af abekobber, men nu har The UK Health Security Agency, UKHSA, altså fundet flere.

”UKHSA har bekræftet 11 nye tilfælde af abekopper i UK. Her til morgen opdaterede jeg G7-landenes sundhedsministre om, hvad vi ved indtil videre,” siger Javid på Twitter.

”De fleste tilfælde er milde, og jeg kan bekræfte, at vi har indkøbt yderligere doser af vacciner, som er effektive mod abekobber,” tilføjer han.

Ifølge Reuters, som referer til den spanske avis El Pais, har også de spanske sundhedsmyndigheder angiveligt købt tusindvis af vaccinedoser, efter at 21 spaniere foreløbigt er meldt smittede - herunder fredag alene 14 nye tilfælde.

Danske Bavarian Nordic har som det eneste selskab en myndighedsgodkendt vaccine mod abekopper, og selskabet kunne torsdag fortælle, at det havde modtaget en ordre fra et ikke oplyst europæisk land på vaccinen.

”Selskabet har indgået en kontrakt med et unavngivet europæisk land vedrørende levering af koppevaccinen Imvanex i forbindelse med nye tilfælde af abekopper, der er identificeret i løbet af maj 2022,” skrev selskabet torsdag.

Bavarians koppevaccine er godkendt i USA under navnet Jynneos og i Canada under navnet Imvamune. I begge lande omfatter godkendelsen også abekopper.

I Europa, hvor vaccinen bærer navnet Imvanex, er den kun godkendt til kopper, men den er tidligere anvendt off-label til abekopper.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier