MedWatch

12 projekter skal hjælpe kommuner og regioner med kunstig intelligens

Kommuner og regioner skal have mere erfaring med kunstig intelligens, og derfor starter Digitaliseringsstyrelsen nu 12 projekter, der blandt andet har til formål at løse administrative opgaver, overskue og finde mønstre i dataskabe og hjælpe lægen med at forudsige sygdomsforværring.

Foto: Colourbox

I 2022 sætter Digitaliseringsstyrelsen 12 nye signaturprojekter i gang, der skal gøre kommuner og regioner klogere på mulighederne og barriererne for anvendelse af kunstig intelligens.

Det skriver styrelsen på sin hjemmeside, hvor det bliver slået fast, at der er på Finansloven 2022 er afsat i alt 60 mio. kr. til at medfinansiere projekterne.

De nye projekter bygger oven på 28 tidligere projekter fra 2020 og 2021 og skal blandt andet understøtte den grønne omstilling Kunstig intelligens rummer et stort potentiale for at løfte vores velfærd og sundhedsbehandling samt understøtte den grønne omstilling, løse administrative opgaver, så der bliver mere tid til den borgernære service, nedsætte energiforbruget og hjælpe læger med at forudsige udviklingen hos patienter, så de kan få rettidig behandling.

De 12 nye signaturprojekter er de sidste projekter, som modtager medfinansiering fra den fællesoffentlige investeringsfond, der blev aftalt i forbindelse med kommunernes og regionernes økonomiaftaler for 2020.

På Finansloven for 2022 er der afsat 142,8 mio. kr. i 2022–2025 til en ny pulje, som skal støtte større projekter med konkrete digitale løsninger.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier