MedWatch

Fauci: For tidligt at pege på omikron som enden på pandemien

Anthony Fauci, der er lægelig rådgiver for USA’s præsident, Joe Biden, vurderer, at det endnu er for tidligt at spå om, hvorvidt omikron er starten på enden af coronapandemien.

Foto: Pool/AFP/Ritzau Scanpix

Det er endnu for tidligt at spå, om omikron er starten på enden af pandemien, vurderer Anthony Fauci, der er lægelig rådgiver for USA’s præsident, Joe Biden.

”Det er åbent spørgsmål, hvorvidt omikron vil være den virusvaccination, som alle håber på, fordi vi har set så meget variabilitet fra de nye varianter,” siger Anthony Fauci ved en onlinekonference i forbindelse med Verdens Økonomiske Forum i Davos ifølge Bloomberg News.

Varianternes evne til gennem mutationer at omgå immunitet fra vacciner kan gøre det svært at opnå flokimmunitet, mener rådgiveren.

Anthony Fauci mener ifølge Bloomberg News, at variantspecifikke vacciner ikke er den bedste måde at bekæmpe covid-19, og at der bør bestræbes på at udvikle en vaccine, der virker mod samtlige varianter.

En anden udfordring består i befolkningens ulyst til at følge anbefalede eller påkrævede tiltag.

”Vi har en høj grad af modstand mod almindelige, normale og letforståelige folkesundhedstiltag,” siger Anthony Fauci.

”En modvilje over for brugen af mundbind, at få vacciner og at følge de tiltag, som vi ved vil gøre det bedre for alle, hvis vi som samfund fulgte dem,” lyder kritikken.

Richard Hatchett, der er topchef for Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, advarer samtidig om, at omikron-varianten til enhver tid kan udvikle sig til en pandemi igen.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier