MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et udkast til en nytænkning af tilskuddet til behandling med diabetesmedicin er ikke faldet i god jord hos patientforeningen Diabetesforeningen.

Det skriver foreningen på sin hjemmeside.

I udkastet, der er lavet af Medicintilskudsnævnet og afleveret til Lægemiddelstyrelsen, lægger tilskudnævnet blandt andet op til, at tilskud i flere tilfælde kun skal gives til de billigste præparater, og det falder Diabetesforeningen for brystet.

”Når man lever med en insulinkrævende diabetes eller behandler folk, der gør, så ved man, at insulin ikke bare er insulin. Ofte har man brugt lang tid og meget energi på at finde præcis den sammensætning af medicin, herunder insulin, der er den rigtige for den enkelte patient. Det skyldes, at virkning, varighed og effektivitet mod specifikke diabetesrelaterede udfordringer er forskellige fra insulintype til insulintype,” forklarer foreningens forskningschef Tanja Thybo.

Hvordan, det endelige tilskud vil blive fordelt, ligger endnu ikke fast. Beslutningen skal nemlig formelt træffes af Lægemiddelstyrelsen, der dog ofte følger Medicintilskudsnævnets anbefalinger.

Medicintilskudsnævn affejer anke fra Novo Nordisk: Færre skal behandles med Fiasp

Novo Nordisk er uenig i forslag om ændret tilskud til hurtigtvirkende insulin

Medicintilskudsnævnet vil indføre ændringer over for Novos hurtigtvirkende insulin

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier