MedWatch

Sundhedsstyrelsen vil fortælle om planer for børnevaccinationer

Forud for forventet EU-godkendelse af vaccination af 5-11-årige vil Sundhedsstyrelsen fortælle om sine planer.

Foto: LUISA GONZALEZ/REUTERS / X06728

Fredag eftermiddag vil Sundhedsstyrelsen fortælle om sine planer for at udvide vaccinationsindsatsen til at omfatte børn i alderen 5-11 år.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har anbefalet at bruge coronavaccinen fra Pfizer/Biontech til børn mellem 5 og 11 år.

EU-Kommissionen ventes snart at godkende brugen.

Herefter bliver det op til Sundhedsstyrelsen at beslutte, om den vil godkende vaccinen til brug i Danmark til børn i den aldersgruppe.

De planer vil Sundhedsstyrelsen fortælle mere om på en pressebriefing fredag klokken 14. Her vil også Lægemiddelstyrelsen deltage.

"Lægemiddelstyrelsen vil orientere om godkendelsesgrundlaget for vaccinen til de mindre børn," lyder det i pressemeddelelsen.

Fra Sundhedsstyrelsen deltager vicedirektør Helene Probst. Og fra Lægemiddelstyrelsen deltager direktør Lars Bo Nielsen.

Pressebriefingen vil finde sted i Eigtveds Pakhus i København.

I øjeblikket er vaccinen fra Pfizer/BioNTech kun godkendt til børn på 12 år og opefter.

Men i Israel og USA kan børn ned til fem år allerede vaccineres med den.

Hvis vaccinen bliver godkendt til brug i Europa, vil den blive givet til de 5-11-årige i to doser med et interval på tre uger.

Det vil ske i doser på 10 mikrogram. Til sammenligning er doser til voksne på det tredobbelte, altså 30 mikrogram.

Selskaberne bag vaccinen siger, at vaccinen har en effektivitet på 90,7 procent ved kliniske test på børn i alderen 5-11 år.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier