MedWatch

WHO indkalder eksperter til møde om ny coronavariant

WHO siger, at der indtil nu er opdaget næsten 100 sekvenser af varianten, som er fundet i Sydafrika.

Foto: Siphiwe Sibeko/REUTERS / X90069

WHO siger, at der indtil nu er opdaget næsten 100 sekvenser af varianten, som går under betegnelsen B.1.1.529. Den nye coronavariant er opdaget i Sydafrika.

"WHO har indkaldt til et ekspertmøde klokken 12 om den nye covid-19-variant, B.1.1.529, som har vakt stigende international bekymring," siger WHO-talsmanden Christian Lindmeier.

"WHO-mødet indkaldes for at få et bedre overblik over tidsfrister for undersøgelser og et studie, som er ved at blive sat i værk, for at få fastslået i hvilket omfang denne variant bør give anledning til bekymring," siger han.

WHO har ingen kommentarer til rejserestriktioner, som er indført i Storbritannien, og som er varslet i EU-landene.

Den nye variant adskiller sig fra de andre kendte varianter ved, at den har en anderledes overflade. Da B. 1.1.529 er anderledes i sine proteiner, er det ikke sikkert, at de nuværende vacciner vil kunne give immunitet over for den.

Det sydafrikanske udenrigsministerium kalder det "forhastet", at Storbritannien fra fredag indfører indrejseforbud fra Sydafrika og fem andre afrikanske lande efter fundet af en ny coronavariant.

"Beslutningen virker forhastet, da WHO endnu ikke har taget stilling og rådgivet om foranstaltninger," hedder det i en erklæring fra ministeriet tidligt fredag.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier