MedWatch

Danmark bliver oversvømmet med apoteker – mange er presset på økonomien

Antallet af apoteker steget eksplosivt, siden moderniseringen af apotekerloven i 2015. Det glæder apotekernes formand, som dog ser udfordringer forude.

Foto: Finn Frandsen

Siden 1. juli 2015, hvor loven om apoteker blev ændret, er antallet af apoteker og filialer steget fra 312 til i dag 521, hvilket svarer til en stigning på 67 pct.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge formand for Apotekerforeningen, Jesper Gulev Larsen, begynder en række apotekere nu at mærke den stigende konkurrence på økonomien, og det gælder især i de største byer, hvor koncentrationen af apoteker er størst.

Planerne med moderniseringen af apotekerloven tilbage i 2015 var, meget forsimplet, at sikre god tilgængelighed til medicin, høj patientsikkerhed, lægemidler til lave priser og god rådgivning om medicin.

Med eksplosionen af apoteker og filialer er tilgængeligheden åbenlys, og siden reformen er priserne på apoteksforbeholdte lægemidler også faldet med lige omkring 20 pct., og ifølge apotekernes formand, er der blevet leveret på alle parametre.

"Udfordringen er den nuværende rammestyring, for det er jo fair nok, at de, der betaler musikken, også bestemmer, hvad der skal spilles, men det er bare en svær kombination, når man samtidig gerne vil fortsætte udviklingen af sektoren," siger Jesper Gulev Larsen.

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier