MedWatch

EU-Kommissionen afsætter milliardbeløb for at sikre europæisk kriseproduktion

Som led i et nyt sundhedsberedskab har Europa-Kommissionen øremærket et milliardbeløb til at lægge beslag på kapacitet hos de europæiske lægemiddelproducenter. Det skal sikre et "konstant varmt" netværk til medicinalproduktion.

EU-Kommissionen vil købe kapacitet hos europæiske medicinproducenter, der skal kunne tages i brug ved en ny sundhedskrise. | Foto: Christian Charisius/AP/Ritzau Scanpix

LUXEMBOURG – Når EU i de kommende år skal etablere fremtidens bolværk mod omfattende sygdomsudbrud, bliver det med milliarder af kroner i baghånden for at sikre sig adgang til hurtig produktionskapacitet i Europa.

Ifølge en talsperson fra EU-Kommisionen, bliver der som led i det nye sundhedsberedskab HERA stillet en årlig bevilling på 120 mio. euro – svarende til 900 mio. kr. – gennem det såkaldte "EU-Fab"-program.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier