MedWatch

Ny EU-tekst efterlader europæiske medicinalpatenter i uvished

Et længe ventet udspil fra Europa-Parlamentet til EU's lægemiddelstrategi giver ingen direkte afvisninger af at forkorte patenter på europæisk medicin.

Spørgsmålet om patenter i EU-sammenhæng har bl.a. gået på spørgsmålet om f.eks. corona-vacciner. (ILLUSTRATION / ARKIV) | Foto: Jens Dresling

BRUXELLES – Når Europa-Kommissionen fortsætter arbejdet med unionens kommende lægemiddelstrategi, bliver det uden klokkeklare protester fra et af Europa-Parlamentets centrale udvalg, når det gælder spørgsmålet om at forkorte eller omstrukturere fremtidens medicinalpatenter.

Sådan lyder meldingen fra en af forhandlerne bag Europa-Parlamentets indspark til EU's kommende lægemiddelstrategi, Linea Søgaard-Lidell (V), der har forhandlet på vegne af den liberale Renew-gruppe i parlamentets hovedudvalg i forbindelse med strategien; miljø- og sundhedsudvalg, ENVI.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier