MedWatch

80.000 mennesker kan blive ramt af højere skat på aktiegevinster

I dag skønnes 80.000 personer i Danmark at betale aktieindkomstskat af en gevinst, der ligger over den tærskel, som regeringen har foreslået en højere beskatning af.

Gevinster fra aktiehandel på eksempelvis fondsbørsen i København skal beskattes hårdere, lyder forslaget fra regeringen. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

80.000 danskere skønnes at have en gevinst på aktier, som overstiger grænsen for, hvornår den høje sats for aktiebeskatning træder i kraft, skriver Børsen på baggrund af tal fra Skattestyrelsen.

Den nuværende grænse er på 56.500 kr. Under det beløb er skatten 27 pct., mens gevinster over beløbet beskattes med 42 pct. De 80.000, som har en aktiegevinst over beløbet, svarer til 8 pct. af de danskere, der har en aktieindkomst, og de står for 80 pct. af provenuet fra aktieindkomstskatten, skriver Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier