MedWatch

Erhvervsorganisationer ser danske muligheder trods lang HERA-næse

I dansk erhvervsliv er der skuffelse over, at muligheden for et nyt EU-agentur på dansk grund er forduftet i denne omgang, men EU-Kommissionens HERA-planer rummer også danske muligheder, lyder det fra DI og Dansk Erhverv.

En af EU-Kommissionens vicepræsidenter, Margaritis Schinas (tv.), præsenterede torsdag udspillet om HERA sammen med kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides og kommissær for det indre marked Thierry Breton. | Foto: Francois Walschaerts/AFP/Ritzau Scanpix

Da EU-Kommissionen torsdag fremlagde sit forslag til det kommende europæiske sundhedsberedskab HERA (Health Emergency Response Authority), var det på sin vis en streg i regningen til Danmark.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede nemlig før sommerferien – som led i aftalen om den danske life science-strategi – at afsætte 1,5 mio. kr. til at undersøge mulighederne for at få HERA til Danmark. Den drøm blev der torsdag hamret et søm igennem, da Kommissionen slog fast, at HERA kommer til at ligge i Bruxelles – ikke mindst af tidsmæssige årsager.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier