MedWatch

Børnelæger vil sænke farten for vacciner til 273.000 børn

Med fremrykkelsen af vaccinationen for de 12-15-årige stiller børnelæger spørgsmål ved nødvendigheden ved at vaccinere gruppen.

Foto: LEON LORD/AFP / AFP

Med 1,17 mio. ekstra vaccinedoser fra Rumænien blev det hurtigt klart, at vaccineprocessen ville blive rykket frem. Det betyder således, at de 12-15-årige om kort tid vil blive inviteret til at få det første stik. Men hos Dansk Pædiatrisk Selskab, som repræsenterer børnelæger, er man skeptisk over for fremrykningen af målgruppen. Det skriver Berlingske.

"Det er vi bestemt ikke begejstrede for. Vi har svært ved at forstå, hvorfor det skal gå så stærkt, og hvorfor Sundhedsstyrelsen har valgt at fremrykke processen, alene fordi man har modtaget nogle rumænske vaccinedoser," siger Klaus Birkelund Johansen, formand for selskabet og overlæge på børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital, til Berlingske.

De 12-15-årige skulle oprindeligt først blive indkaldt til vaccination efter den voksne befolkning var færdigvaccineret til september. Dermed skulle der være tid til at blive klogere på eventuelle bivirkninger. Planerne blev dog fremrykket med aftalen om de rumænske vaccinedoser.

Klaus Birkelund Johansen vil dog ikke nødvendigvis fraråde det enkelte barn at lade sig vaccinere, hvis familien finder det hensigtsmæssigt og føler, at det er et besvær at blive testet, oplyser han til Berlingske.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) godkendte i maj, at vaccinen fra Pfizer/Biontech kunne bruges til børn fra 12 år og opefter. Indtil da havde vaccinen kun været godkendt til personer ned til 16 år.

Nu skal de 12-15-årige også have tilbuddet om en coronavaccine

Brostrøm: Hjertebetændelse efter vaccine kan være tilfældig

Pfizer vil søge om godkendelse til tredje vaccinestik i USA

Idé om køb af rumænske vacciner opstod tilfældigt

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier