MedWatch

Mads Krogsgaard går i front med kritik af regeringens udflytningsplaner

Bakket op af en række danske life science-virksomheder går Novo Nordisk Fondens Mads Krogsgaard Thomsens i rette med regeringens planer om flytte uddannelser fra de store universitetsbyer.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Mads Krogsgaard Thomsen har ikke meget andet til overs for regeringens planer om at udflytte uddannelser end hårde ord, når han i Berlingske kommer med et opråb på vegne af en lang række danske life science virksomheder.

"Jeg kan huske, der engang var en dansk statsminister, der sagde, at Danmark skulle have et universitet i verdens top-10. Det her er recepten på at opnå det modsatte. Det vil sikre forsknings- og uddannelsesmiljøer efter laveste fællesnævner," siger Novo Nordisk Fondens direktør.

Ideen med udspillet er at skabe en bedre uddannelsesbalance i Danmark, særligt når det kommer til universitetsuddannelser, eksempelvis vil regeringen gerne have en lægeuddannelse i Køge, men Mads Krogsgaard mener ikke, at det kan være holdbart, når det kommer til de forskningsbaserede uddannelser, som kræver adgang til den nyeste viden - og altså adgang til de etablerede forskningsmiljøer.

Massiv efterspørgsel på arbejdskraft i life science-industrien kræver flere penge til uddannelse og forskning 

SU-besparelser kan koste udenlandsk arbejdskraft 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier