MedWatch

Heunicke vil afløse massetest med spildevandsprøver til efteråret

Folketinget kan 24. juli give grønt lys til brug af spildevandstest som våben mod covid-19, skriver DR, og ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan det betyde et farvel til jævnlige test for de fleste borgere.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Til efteråret kan det for de fleste være slut med jævnlige ture til landets testcentre for at blive tjekket for covid-19. I stedet kan smitteovervågningen overgå til såkaldte spildevandstest, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til DR.

"Vi skal nok se ind i den dato, hvor den sidste befolkningsgruppe er blevet tilbudt andet stik," fortæller ministeren til DR, mens han understreger, at test dog forstat kan være nødvendigt i områder med høj smitte.

Ifølge den seneste vaccinationskalender fra Sundhedsstyrelsen ventes den sidste befolkningsgruppe at få andet stik i uge 36, som går fra 6. til 12. september.

Med test af spildevandet er det blandt andet muligt at tjekke udviklingen i smittetrykket samt identificere spredningen af smitten i større områder.

Magnus Heunicke var tilbage i februar kaldt i samråd, hvor han blev spurgt ind til Danmarks manglende brug af de såkaldte spildevandstest. Her lød det fra sundhedsministeren, at der "inden for en overskuelige fremtid" kunne gøres brug af metoden, som efterfølgende er blevet afprøvet rundt om i landet.

Tjek af spildevand på Bornholm giver SSI nyttig viden om corona

København skal teste spildevandet for coronavirus

SSI kritiseres for manglende kontakt til virksomheder og fagfolk omkring spildevandstest

Heunicke forventer snart at kunne teste for corona i spildevand

Heunicke skal i samråd om ubrugt coronavåben 

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier