MedWatch

Professor frygter stilstand på vækstbørs efter serie af skuffelser

Professor i finansiering ved Aarhus Universitet er bekymret for kvaliteten af de selskaber, der bliver noteret på vækstbørsen First North efter en stribe glippede vækstmål.

Foto: Finn Frandsen/pxff26923.jpg

Danske virksomheder strømmer for tiden ind på vækstbørsen First North. Det er en glædelig nyhed, men efter en stribe glippede vækstmål er der opstået bekymring for kvaliteten af de selskaber, der bliver noteret.

Professor i finansiering ved Aarhus Universitet Carsten Tanggaard frygter stilstand på børsen efter de mange skuffelser.

Det skriver Berlingske Business.

Sidste år slog First North-børsen rekord for flest børsnoteringer på et år med 11. noteringer. I år er det samme antal nået allerede i juni, og interessen er fortsat stor.

Begejstringen er imidlertid ikke entydig. Ifølge en opgørelse fra dagbladet Børsen har mange af de nye First North-selskaber haft svært ved at nå de opstillede vækstmål, hvilket har fået eksperter til at advare private mod at investere i First North-aktier.

En af de mest kritiske røster er Carsten Tanggaard, som mener, at Nasdaq er for for ukritiske med, hvilke selskaber, der får lob til at entrere på vækstbørsen.

"First North har været en lang lidelseshistorie med den ene spektakulære katastrofe efter den anden. Derfor er mit generelle billede af børsen meget negativt. Det er jeg desværre nødt til at sige. Der er tale om små selskaber, hvor det jo kan gå galt, men når man ser på dem, det er gået galt for, så må man bare sige, at der ikke har været tale om seriøse selskaber," siger Carsten Tanggaard til Berlingske Business.

Professoren frygter derfor, at en ny istid kan ramme First North, som det var tilfældet after finanskrisen i 2008.

Hos Nasdaq afviser man kritikken og fremhæver, at coronakrisen kan have været en medvirkende årsag til, at nogle First North-selskaber ikke har nået de målsætninger, de meldte ud, da de gik på børsen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier