MedWatch

Forslag til ændring af insulintilskud møder hård kritik fra brancheaktører

Det kan ende med voksende udgifter, hvis Medicintilskudsnævnet dropper det generelle tilskud til et tocifret antal insuliner og analoger. Sådan lyder forudsigelsen fra Diabetesforeningen og Lægemiddelindustriforeningen, Lif, til Dagens Pharma.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Medicintilskudsnævnets forslag om at droppe det generelle tilskud til et tocifret antal insuliner og analoger kan ifølge Diabetesforeningen og Lægemiddelindustriforeningen, Lif, ende med at få økonomiske konsekvenser.

Det skriver Dagens Pharma.

"Det kan godt være, at de (Medicintilskudsnævnet, red.) tror, at de sparer på insulinerne, men der kommer ekstraudgifter andre steder," lyder det til mediet fra Tanja Thybo, forskningschef i Diabetesforeningen, der estimerer, at 50.000 diabetikere vil blive berørt af ændringen.

Dagens Pharma har forsøgt at få et svar fra Lægemiddelstyrelsen, men henvises til formanden for Medicintilskudsnævnet, Palle Mark Christensen, som ikke er vendt tilbage på mediets henvendelser.

Sanofi står til at beholde tilskud på diabetesmiddel efter klækkelig rabat

 Medicintilskudsnævnets planer for insulin udløser ramaskrig fra industrien

 Diabetesforeningen vil have revurdering af tilskud udskudt 

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier