MedWatch

Sundhedsstyrelsen dropper testanbefaling for vaccinerede

Det er ikke nødvendigt at lade sig teste for coronavirus, hvis man er vaccineret, lyder det fra myndigheder.

Ifølge vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst behøver man ikke lade sig teste regelmæssigt for covid-19, hvis man er vaccineret mod sygdommen. | Foto: Sundhedsstyrelsen/PR

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke længere, at man bliver testet for coronavirus regelmæssigt, hvis man er blevet vaccineret.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

"Risikoen for at smitte videre, når man er vaccineret og ikke har symptomer på covid-19, er meget lille. Derfor anbefaler vi nu, at man som vaccineret ikke længere behøver at lade sig teste regelmæssigt, når man ikke har symptomer," siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Bilsted Probst i pressemeddelelsen.

Nye studier viser, at risikoen for at smitte videre som vaccineret og uden symptomer er meget lille.

"Det betyder, at det ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv ikke længere er nødvendigt at lade sig teste regelmæssigt, når man er færdigvaccineret," skriver styrelsen i pressemeddelelsen.

Samtidig oplyser styrelsen, at personer, der er i øget risiko for covid-19, kan se frem til en mere normal hverdag.

Styrelsen anbefaler blandt andet ikke længere, at personer i øget risiko for eksempel køber ind uden for myldretid.

De kan også fra nu af med Sundhedsstyrelsens anbefaling frit deltage i fritidsaktiviteter og benytte offentlig transport uden at være i øget risiko.

Arbejdet med at vaccinere den danske befolkning mod covid-19 skrider frem.

Yderligere 14.522 personer har i det seneste døgn fået det første stik med en vaccine, mens 5169 har fået det andet og sidste stik.

Det betyder, at 18,4 procent af Danmarks befolkning har fået mindst ét vaccinestik. 8,6 procent har fået begge to.

Siden midten af februar har smitten i Danmark ligget stabilt. Når Statens Serum Institut (SSI) dagligt opdaterer tallene for, hvor mange der er smittede med coronavirus, er det som regel mellem 0,30 og 0,50 procent af dem, der er blevet testet for coronavirus, som også er smittede.

Mandag kunne SSI oplyse, at man havde fundet 741 nye smittetilfælde med coronavirus. De blev fundet blandt 157.297 PCR-test, og udgjorde dermed 0,47 procent af de analyserede test.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier