MedWatch

Sverige giver milliarder til øget coronaindsats

Syv mia. svenske kr. - omkring fem mia. kr. - skal forstærke vaccinationsindsatsen på den anden side af sundet.

Den svenske socialminister Lena Hallengren (S) var med på et pressemøde om den svenske vaccineindsats gennem et videolink. | Foto: 10070 Jessica Gow/TT/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

Den svenske regering giver yderligere syv mia. svenske kr. (lidt over fem mia. kr.) til indsatsen mod covid-19, øget pleje og omsorg og til vaccine.

Det oplyser finansminister Åsa Lindhagen og socialminister Lena Hallengren på et pressemøde tirsdag ifølge TT.

"Vi tilfører de økonomiske ressourcer for at forstærke vaccinationsindsatsen og arbejdet med smittebeskyttelse," siger Magdalena Andersson.

Pengene skal også fordeles ud til regionerne for at styrke indsatsen mod pandemien der.

"Vi vil fremsætte en række forslag for at sikre yderligere to mia. (1,45 mia. danske kr.) til regionerne," siger Magdalena Andersson videre og understreger samtidig, at en stor del af pengene er ressourcer til plejesektoren.

Ifølge finansminister Lindhagen er der også afsat penge til karantæner, så ingen skal være i tvivl om, hvorvidt de skal blive hjemme, hvis de har symptomer.

"Støtte vil blive forlænget, så længe vaccinationsmålet ikke er opnået," hedder det.

Sverige har opgivet målet om, at alle voksne skal være blevet tilbudt vaccinationer mod covid-19 inden 1. juli. Det oplyste socialminister Lena Hallengren på et pressemøde skærtorsdag.

"Datoen er nu flyttet til 15. august. Der er ikke tilstrækkeligt med vacciner til at nå målet," sagde Hallengren.

Den nye prognose lyder nu, at alle over 65 år har fået mindst en dosis med coronavaccinen inden 16. maj. Alle over 18 år ventes at have fået mindst første dosis inden 15. august.

Vaccinationsmålet blev fastsat i december, og det var planen at have anvendt 17,4 mio. vaccinedoer sidst i juni. Nu regnes der med 10,9 mio. doser på det tidspunkt.

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier