MedWatch

USA smider Astrazeneca ud af fabrik efter vaccinesvipser

Sammenblanding har ødelagt 15 millioner vacciner i USA, hvilket har fået de amerikanske sundhedsmyndigheder til at reagere. Vaccinefabrik i Baltimore skal fremover kun producere Johnson & Johnson-vaccine.

Foto: Tasos Katopodis/AFP/Ritzau Scanpix

USA har givet Johnson & Johnson ansvaret for driften af en fabrik i Baltimore, der for nylig ødelagde 15 millioner doser af selskabets coronavaccine, efter at medarbejdere ved en fejl blandede forskellige vacciner sammen med hinanden.

Det oplyste en ledende sundhedsembedsmand lørdag ifølge New York Times.

Samtidig har de amerikanske sundhedsmyndigheder forbudt medicinalselskabet Astrazeneca at bruge faciliteterne og fortsætte med at producere Johnson & Johnsons vaccine.

Det var netop Astrazenecas vaccine, der ved en fejl blev blandet sammen med Johnson & Johnsons vaccine, da begge vacciner blev produceret på samme fabrik.

Beslutningen fra Department of Health and Human Services kommer kun få dage efter opdagelsen af fejlen og skal ses i lyset af de amerikanske planer om at have vacciner nok til alle voksne amerikanere i slutningen af maj. Og derfor er det afgørende at holde vaccineproduktionen i højeste gear.

Medie: Fejl ødelægger 15 millioner Johnson & Johnson-vacciner 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier