MedWatch

EMA: Vi er overbeviste om Astrazeneca-vaccinens fordele

EMA undersøger grundigt meldinger om blodpropper efter Astrazeneca-vaccine, men ændrer ikke anbefaling.

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW/REUTERS / X06750

Det er fortsat Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) "klare overbevisning", at Astrazeneca-vaccinens fordele opvejer dens risici.

Det siger EMA-direktør Emer Cooke tirsdag på en pressekonference.

"Det er stadig vores klare overbevisning, at fordelene ved Astrazeneca-vaccinen, der forhindrer smitte med coronavirus og dertilhørende indlæggelser og dødsfald, opvejer risikoen for bivirkninger," siger hun.

Hendes udmelding kommer, efter at en lang række lande - herunder Danmark - har sat brug af vaccinen i bero på grund af bekymringer om bivirkninger. Det drejer sig om en række sjældne forløb med blodpropper.

Direktøren understreger, at EMA vil undersøge alle enkeltsager grundigt.

Agenturet har samlet en række eksperter fra flere forskellige lande med ekspertise inden for blodpropper til at gå i dybden med sagerne.

Indtil videre har EMA ikke set nogen indikationer på, at indmeldte blodpropper har haft relation til vaccination med Astrazeneca.

EMA meddelte i sidste uge, at man havde modtaget 30 meldinger om blodpropper hos en gruppe på omkring fem millioner personer, der havde fået Astrazeneca-vaccinen på tværs af EU.

Antallet er lavere, end hvad man gennemsnitligt ville forvente mellem en gruppe af personer, der ikke havde fået nogen vaccine.

Det er EMA, der har anbefalet Astrazeneca til brug i EU.

Mere fra MedWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier