MedWatch

EMA: Vi er overbeviste om Astrazeneca-vaccinens fordele

EMA undersøger grundigt meldinger om blodpropper efter Astrazeneca-vaccine, men ændrer ikke anbefaling.

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW/REUTERS / X06750

Det er fortsat Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) "klare overbevisning", at Astrazeneca-vaccinens fordele opvejer dens risici.

Det siger EMA-direktør Emer Cooke tirsdag på en pressekonference.

"Det er stadig vores klare overbevisning, at fordelene ved Astrazeneca-vaccinen, der forhindrer smitte med coronavirus og dertilhørende indlæggelser og dødsfald, opvejer risikoen for bivirkninger," siger hun.

Hendes udmelding kommer, efter at en lang række lande - herunder Danmark - har sat brug af vaccinen i bero på grund af bekymringer om bivirkninger. Det drejer sig om en række sjældne forløb med blodpropper.

Direktøren understreger, at EMA vil undersøge alle enkeltsager grundigt.

Agenturet har samlet en række eksperter fra flere forskellige lande med ekspertise inden for blodpropper til at gå i dybden med sagerne.

Indtil videre har EMA ikke set nogen indikationer på, at indmeldte blodpropper har haft relation til vaccination med Astrazeneca.

EMA meddelte i sidste uge, at man havde modtaget 30 meldinger om blodpropper hos en gruppe på omkring fem millioner personer, der havde fået Astrazeneca-vaccinen på tværs af EU.

Antallet er lavere, end hvad man gennemsnitligt ville forvente mellem en gruppe af personer, der ikke havde fået nogen vaccine.

Det er EMA, der har anbefalet Astrazeneca til brug i EU.

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier