MedWatch

Novo-formand ser pres på medicinalindustrien

Bestyrelsesformand Helge Lund tror, at skatteyderne kommer til at betale en stor regning for coronakrisen. Han forventer også yderligere pres på medicinalindustrien de kommende år.

Foto: Novo Nordisk Pharmatech/PR

Novo Nordisks norske bestyrelsesformand, Helge Lund, forudser, at skatteyderne skal betale en stor regning for coronakrisen, men også medicinalsektoren vil skulle holde for.

Det skriver Finans.

"Vi må forvente, at der de kommende år vil være mere pres på medicinalindustrien," siger Helge Lund til Finans.

En positiv udvikling gennem pandemien har imidlertid været, hvordan det offentlige og det private har kunnet samarbejde og skabt vigtige resultater, herunder udviklingen af de virksomme vacciner mod covid-19. Og den form for samarbejder er der behov for flere af i fremtiden, hvis de globale problemer skal løses.

"Jeg har en meget stærk tro på, at ingen af de store globale problemstillinger – klima, miljø og ulighed i særdeleshed – kan løses, uden at private virksomheder spiller en væsentlig rolle. Vi har set, at verden simpelthen er afhængig af, at virksomheder tager initiativ, bruger deres kompetencer og allokerer ressourcer til den type udfordringer," mener formanden for Novo Nordisk.

Kommentator ser tidligere Ørsted-topchef som mulig formand for Novo Nordisk

Analytiker: Novo Nordisk ventes godt fra start under coronakrisen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier