MedWatch

Partier vil have gennemført undersøgelse af nye hurtigtest

Ifølge flere partier skal regeringen hurtigst muligt få undersøgt nøjagtigheden af de nye hurtigtest med podning i den yderste del af næsen.

Stinus Lindgreen er sundhedsordfører for Det Radikale Venstre. | Foto: Jens Dresling

Regeringen bør tage initiativ til at foretage en undersøgelse af, hvor nøjagtig en hurtigtest med podning i den yderste del af næsen er.

Sådan lyder det fra støttepartiet De Radikale samt Venstre og Det Konservative Folkeparti overfor Politiken.

"Jeg forstår ikke, at man vælger at eksperimentere med ukendt teknologi. Det bør testes, inden man fyrer den af i så stor skala," siger De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, der ikke er overbevist af producenternes egne opgivelser.

Danmark har bestilt 20 mio. af de nye lyntest, der bliver foretaget med podning forrest i næsten i modsætning til de nuværende, hvor podepinden skal stikkes længere op i næsen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde onsdag, at en dansk vurdering af den nye testmetode var færdiggjort, men ifølge Radikale har Folketingets partier ikke fået yderligere orientering om indkøbet eller vurderingen.

Medie: Danmark køber 20 millioner lyntest uden at kontrollere dem

Mangedobling af testkapacitet kan betyde tusindvis af ansættelser hos Falck 

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier