MedWatch

Danmark overvejede juridiske tiltag mod Astrazeneca

Svigtende leverancer er coronavaccine har tidligere fået de danske myndigheder til at undersøge, om det var muligt stille Astrazeneca ansvarlig for de manglende vacciner.

Foto: Alain Jocard/AFP / AFP

De danske myndigheder har "søgt juridisk rådgivning" for at afklare, hvorvidt det var muligt at gøre et juridisk ansvar gældende over for Astrazeneca, da det stod klart, at selskabet ikke kunne levere de aftale coronavacciner.

Det siger Henrik Ullum, adm. direktør for Statens Serum Institut, til Berlingske.

En dansk enegang i en sag mod Astrazeneca fik dog ikke opbakning hos juristerne, der ifølge avisen mente, at det er svært for Danmark at rejse en sag, som i stedet bør indledes i regi af EU.

Vaccinen fra Astrazeneca er en af foreløbig tre godkendte vacciner mod coronavirus. Før godkendelsen havde selskabet indgået aftale med EU om levering af at trecifret millionantal af deres vaccine, men siden har det ikke været muligt at levere det forventede antal vacciner.

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier