MedWatch

Mette F er skeptisk, men Margrete Auken holder fast: Patentopløsning er en mulighed

Statsminister Mette Frederiksen (S) er skeptisk over for tanker om tvangsopløsning af vaccinepatenter i kampen mod corona. Det får kritik fra SF, mens De Konservative, Lif og Bavarian Nordic er lettede over statsministerens melding. 

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Det går for langsomt med at få vaccineret befolkningen mod covid-19 både herhjemme og i udlandet, mener statsminister Mette Frederiksen (S). I et interview med Berlingske søndag åbner hun op for at lade statskroner finansiere igangværende danske coronaprojekter.

Statsministeren er til gengæld betænkelig over muligheden for at opløse patenter for de virksomheder, der har udviklet vaccinerne, så flere kan producere dem. En melding, som vækker lettelse hos De Konservative og medicinalindustrien, men som får kritik af Margrete Auken, der er europaparlamentariker for SF.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Efter Evaxion har indgået en samarbejdsaftale med amerikanske MSD, som stiller sit blockbuster-middel Keytruda frit til rådighed i et fase 2b-forsøg, står det danske biotekselskab til at spare i omegnen af 50 mio. kr. uden at skulle afgive nogen kommercielle rettigheder til en mulig kombinationsbehandling.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier