MedWatch

Endnu en mulig vaccine fra fransk firma bliver forsinket

Sanofi satser på to heste i vaccinekapløbet, men den oprindelige tidsplan for begge projekter er nu udskudt.

Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix

En vaccinekandidat mod covid-19 udviklet af det franske Sanofi og det amerikanske Translate Bio vil ikke blive klar til brug i år.

Det oplyser det franske medicinalselskabs topchef til avisen Le Journal du Dimanche ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I december oplyste Sanofi, at det stilede efter at få midlet godkendt i anden halvdel af 2021. Men sådan kommer det ikke til at gå.

"Vaccinen bliver ikke klar i år, men den kan komme i brug på et senere tidspunkt. Især hvis kampen mod varianter (af virusset, red.) skulle fortsætte," siger topchef Paul Hudson til avisen uden at komme med yderligere informationer.

Kliniske forsøg med midlet, der er baseret på den samme mRNA-teknologi som de godkendte vacciner fra Moderna og Pfizer/BioNTech, ventes at blive indledt i dette kvartal.

Det er anden gang, at Sanofi har været for optimistisk, med hensyn til hvornår en vaccine eventuelt kan blive godkendt til at sendes på markedet.

Selskabet udvikler to vacciner mod covid-19, men det andet projekt i samarbejde med det britiske GlaxoSmithKline følger heller ikke den oprindelige tidsplan.

Vaccinen skulle have været på markedet i juni 2021, men parterne meddelte i december, at den først ventes at opnå godkendelse i slutningen af året.

Midlet er blandt seks mulige coronavacciner, som Danmark har option på at købe.

I januar meddelte Sanofi, at det havde indgået en aftale om fra juli at fylde, pakke og distribuere millioner af doser af Pfizer og BioNTechs vaccine.

Det usædvanlige samarbejde med rivalen Pfizer skal hjælpe med at øge tempoet i vaccinationsindsatsen, skrev finansmediet Bloomberg.

Aftalen vil sikre yderligere 125 millioner doser til EU.

"Vi havde en mindre forsinkelse for en af vores vaccinekandidater og besluttede at bruge tiden til at mobilisere vores produktionskapacitet til at hjælpe med den fra Pfizer," sagde Olivier Bogillot, der er Sanofis landechef for Frankrig.

Ifølge Bogillot er det første gang, at et medicinalselskab hjælper med at lave en vaccine for en konkurrent.

Lande verden over har siden begyndelsen af året indledt massevaccinationskampagner i håb om på den måde at få inddæmmet spredning af smitte.

Mette Frederiksen er klar til at finansiere produktionen af danske vacciner

Studie tyder på lavere coronasmitsomhed hos vaccinerede 

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier