MedWatch

Mette Frederiksen er klar til at finansiere produktionen af vacciner

Statsminister Mette Frederiksen (S) er klar til at lade staten investere risikovillig kapital for at sikre udvikling og produktion af danske coronavacciner, lyder det i et interview i Berlingske.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Coronavacciner med danske skattekroner i ryggen er en af byggestenene i en langsigtet strategi med formålet at undgå flere nedlukninger, selv om smittetallet skulle stige til vejrs.

Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Berlingske.

For at sikre, at Danmark får en kapacitet til produktion og påfyldning af vacciner, skal staten være klar til at investere risikovillig kapital, lyder det.

"Håb er ikke en strategi, når vi arbejder med den her sygdom. Det handler om at være foran. Hvis du spørger mig, betyder det, at vi er nødt til at turde stille med noget risikovillig kapital for at understøtte kapaciteten. Også selvom der er en risiko for, at vi kan se om nogle år, at det ikke fungerede eller var unødvendigt," siger hun til avisen.

I Danmark er bl.a. Statens Serum Institut og Københavns Universitet i gang med projekter om udviklingen af en vaccine. Her understreger Mette Frederiksen, at regeringen er parat til løbende at vurdere, om der skal sendes flere penge i retning af de danske projekter.

Partier kritiserer mørklægning af centrale vaccineoplysninger

Studie tyder på lavere coronasmitsomhed hos vaccinerede 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier