MedWatch

Vaccinedirektør ser virus blive hos os "for evigt"

Manden bag Modernas coronavaccine regner ikke med, at coronavirusset nogen sinde vil blive udryddet.

"Jeg synes ikke, at vi skal sætte barren for succes, at virusset udryddes eller forsvinder. Barren for succes er at reducere virussets evne til at dræbe, at sende folk på hospitalet og at ødelægge vores økonomiske og sociale liv," lyder det fra direktøren. | Foto: OLI SCARFF/AFP / AFP

Stephane Bancel, topchef i biotekselskabet Moderna, regner med, at coronavirusset aldrig nogen sinde vil blive udryddet, og han forestiller sig derfor, at vi med jævne mellemrum skal genvaccineres, boostes. Ligesom med influenzavacciner.

"Jeg mener, Sars-Cov-2 vil blive hos menneskerne for evigt. Vi bliver nødsaget til at have oprustninger af vaccinen, tilpasset virusset, som vi har med influenzaen. Det er det samme, de er begge mRNA-vira, og vil vil skulle leve med det for evigt," siger Stephane Bancel til Yahoo! Finance.

Og Bancel ved en del om emnet, for han er manden bag Modernas coronavaccine, som blandt andet er godkendt i USA og i EU.

Mandag annoncerede Moderna netop, at dens vaccine også yder beskyttelse mod de nye varianter af corona, dem fra Sydafrika og Storbritannien, men at antistofeffekten over for den sydafrikanske dog er ringere end over for den oprindelige coronavirus.

Samtidig oplyste biotekselskabet, at det derfor vil indlede et klinisk program af en tilpasning af vaccinen, som skal øge immuniseringseffekten over for de to nye versioner.

"Jeg synes ikke, at vi skal sætte barren for succes, at virusset udryddes eller forsvinder. Barren for succes er at reducere virussets evne til at dræbe, at sende folk på hospitalet og at ødelægge vores økonomiske og sociale liv."

Modernas aktie steg mandag på den melding med 12,2 pct., da investorerne så en pointe i, at selskabets vaccine måske skal gives igen og igen. Tirsdag fortsætter Moderna op med 4,3 pct.

Mere fra MedWatch

Klumme: Kampdag: Alle skal kunne drømme stort

Ligesom vi har set erhvervslivet virkelig trække i arbejdstøjet på den grønne omstilling, så er det også på tide, at vi tager sagen i egen hånd og tager det nødvendige opgør med et system, der står i vejen for ligeværd uanset alder, køn, seksuelorientering eller etnicitet, skriver Nille Klæbel, adm. direktør for Philips i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier