MedWatch

Mette Frederiksen vil distribuere ny vaccine før godkendelse

Mette Frederiksen vil fremskynde processen, så Danmark er klar til at bruge ny vaccine ved godkendelse.

Foto: LISELOTTE SABROE

Danmark vil sammen med flere andre EU-lande have distribueret vaccinen fra Astrazeneca nu. Det skal sikre, at vaccinen kan tages i brug, når den forventet bliver godkendt den 29. januar.

Det siger statsminister Mette Frederiksen på pressemøde efter partilederdebat tirsdag. Dermed sætter statsministeren igen kritisk lys på, at EU's vaccineprogram halter langt efter Isreal, Storbritannien og USA, hvor man hurtigere har godkendt og taget vaccinerne i brug.

"Danmark er det land i EU, der har vaccineret flest. Vi har infrastrukturen på plads i Danmark, men vi har ikke vaccinerne nok. Derfor sender jeg i dag et brev til EU-Kommissionen og rådsformanden sammen med mine kolleger i Tjekket, Grækenland og Østrig. Vi foreslår, at man begynder at distribuere vaccinerne fra Astrazeneca allerede nu," siger Mette Frederiksen.

Hun er dog ikke på vej til at tage vaccinen i brug før godkendelsen i EU:

"Det skal selvfølgelig være med en klausul om, at vaccinerne først kan tages i brug, når de - 7-9-13 - forhåbentlig godkendes den 29. januar," siger Mette Frederiksen.

Hun understreger dog samtidig, at tålmodigheden med vaccine-udrulningen er ved at være slidt:

"Vi tåler ikke flere forsinkelser på vacciner. Det er et spørgsmål om liv og død lige nu. Derfor har vi brug for at få mere tempo i EU's vaccine-udrulning," siger Mette Frederiksen.

Mere fra MedWatch

EMA's ekspertpanel siger god for seks nye lægemidler

Det Europæiske Lægemiddelagenturs ekspertkomité CHMP har anbefalet seks nye lægemidler til godkendelse og har lavet en nærmere vurdering af Regenerons antistofbehandlinger mod covid-19 for at rådgive EU's medlemslande.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier