MedWatch

Pfizer vil igen levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Selskaberne oplyste tidligere fredag, at der ville komme færre vaccinedoser i de næste uger. Men det er kun i den næste uge, at leverancerne vil være mindre, lyder det.

Fra 25. januar er selskaberne igen klar til at levere det antal doser af coronavaccinen, som man tidligere har lovet. | Foto: Bryan R. Smith/AFP / AFP

Pfizer og Biontech er fra uge fire - 25. januar - igen klar til at levere det antal doser af selskabernes fælles coronavaccine, som man tidligere har lovet.

Det oplyser Biontech i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer, efter at selskaberne tidligere fredag oplyste, at der ville komme færre vaccinedoser i de næste uger.

Men nu er det altså kun i den næste uge, at leverancerne vil være mindre.

Ifølge leveringsplanen fra Pfizer skulle Danmark i næste uge modtage 59.475 doser covid-19-vaccine. Hvor mange vacciner der nu vil blive leveret, har Pfizer endnu ikke bekræftet ifølge SSI.

Reduktionen skyldes, at fabrikken i Puurs, Belgien, skal opgraderes, så der kan produceres 2 milliarder doser om året mod før 1,3 milliarder.

"Vi kommer til at være tilbage til den originale plan for leverancer til EU fra ugen, der begynder 25. januar - med endnu større leverancer begyndende fra 15. februar, står der i meddelelsen."

Opgraderingen af fabrikken påvirker også andre EU-lande og nabolandet Norge.

Den norske sundhedsstyrelse, Folkehelseinstituttet (FHI), oplyste fredag, at Norge stod til at modtage lige knap 44.000 vaccinedoser i næste uge, men det falder til omkring 36.000.

Da oplysningen, om at leverancerne i den kommende tid ville blive reduceret, kom ud fredag, resulterede det i, at seks lande i Europa, herunder Danmark, sendte et brev til EU-Kommissionen.

I brevet har landene udtrykt "alvorlig bekymring" over forsinkelsen i leveringen af coronavacciner fra Pfizer og BioNTech.

Efterfølgende kunne EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, berolige landene med beskeden om, at Pfizer har garanteret, at selskabet vil levere de aftalte mængder vaccinedoser for første kvartal til EU i første kvartal.

Danmark sikrer sig 2,6 millioner ekstra doser af mulig vaccine

Heunicke ser med stor alvor på nedgang i vaccineleverancer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier