MedWatch

Danmark sikrer sig 2,6 millioner ekstra doser af mulig vaccine

I alt har Danmark forhåndsindkøbsaftaler med seks producenter om coronavacciner til 23 millioner borgere.

Danmark har sikret sig 2,6 millioner flere doser af coronavaccinen fra det amerikanske medicinalfirma Johnson & Johnson. | Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP / AFP

Danmark har sikret sig 2,6 millioner flere doser af coronavaccinen fra det amerikanske medicinalfirma Johnson & Johnson.

Det fremgår af Lægemiddelstyrelsens oversigt over forhåndsindkøbsaftaler.

Ifølge oversigten har Danmark aftale om cirka 8,2 millioner vaccinedoser.

Det svarer til 8,2 millioner vaccinationer, da den i modsætning til flere andre coronavacciner ikke kræver to doser.

For en uge siden - 8. januar - var 5,6 millioner doser af vaccinen i hus.

Vaccinen fra Johnson & Johnson er endnu ikke godkendt til brug i EU-lande.

Firmaet har endnu ikke sendt en anmodning til Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) om at få vaccinen godkendt til brug i EU.

EMA's administrerende direktør, Emer Cooke, har fredag givet udtryk for, at hun håber, at Johnson & Johnson vil sende ansøgning om godkendelse i februar.

"Vi håber, at den kommer i februar. Men jeg kan ikke bekræfte, om det er tilfældet," siger hun ved en virtuel begivenhed ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En embedsmand i EU sagde tidligere i denne uge, at Johnson & Johnson sandsynligvis vil søge om godkendelse i EU næste måned.

I alt har Danmark ifølge oversigten forhåndsaftaler om vacciner til i alt 23 millioner borgere. Aftalerne er indgået med seks forskellige producenter.

Når en coronavaccine er sendt til godkendelse i EU, er det EMA's opgave at granske vaccinen. Hvis EMA anbefaler, at vaccinen bliver godkendt, skal EU-Kommissionen efterfølgende endeligt godkende vaccinen.

EU-Kommissionens godkendelse regnes som en formalitet. Når den godkendelse er givet, må en vaccine bruges i EU's medlemslande. Herunder Danmark.

Foreløbig er to vacciner godkendt til brug i EU. Det gælder vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna. De er begge taget i brug i Danmark.

En vaccine udviklet af selskabet AstraZeneca i samarbejde med Oxford University bliver vurderet af EMA i slutningen af januar.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma sender blodsukkermiddel på markedet i USA

Blodsukkermidlet Zegalogue er nu tilgængeligt på det amerikanske marked, oplyser Zealand Pharma torsdag. Det sker tre måneder efter de amerikanske lægemiddelmyndigheder godkendte midlet til behandling af svær hypoglykæmi hos patienter med diabetes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier