MedWatch

Patientforening efterlyser hjælp til hovedpinepatienter i Region Sjælland

Det går ud over deres livskvalitet, lyder fra foreningen som bakkes op af Nationalt Videnscenter for Hovedpine på Rigshospitalet.

Jakob Møller Jensen estimerer, at der er omkring 25.000 borgere med kronisk hovedpine i Region Sjælland. | Foto: Mogens Flindt

Det er uforståeligt, at Region Sjælland er den eneste region uden et specialiseret hovedpinecenter.

Sådan lyder det fra Danmarks Patientforening for Hovedpineramte, der ligger i Slagelse.

Det skriver DR Sjælland.

For hovedpinepatienter fra Region Sjælland skal helt til København eller Odense for at blive udredt og få specialiseret behandling. Og det giver både lang transport - og lange ventetider, forklarer Christian Hansen, der er formand for patientforeningen:

"Ventelisterne er alt for høje i både København og Odense, så det vil jo betyde, at man kan tage presset af ventelisterne der, hvis patienterne kan komme til her i regionen," siger han til DR Sjælland.

Også hos Nationalt Videnscenter for Hovedpine på Rigshospitalet, bakker man op om ideen om et hovedpinecenter i Region Sjælland.

"Vi ved, at de her patienter er truet på velfærd og på deres livskvalitet. Så det faktum, at de ikke har et sted at gå hen, når de er i denne situation, stiller dem rigtig dårligt," siger Jakob Møller Hansen, der er centerleder og speciallæge i neurologi til DR Sjælland.

Jakob Møller Jensen estimerer, at der er omkring 25.000 borgere med kronisk hovedpine i regionen.

Kritikken har nu fået flere regionsrådspolitikere på banen. En af dem er regionsrådsmedlem Flemming Damgaard Larsen (V).

"Det er klart, at vi må se på, om man kan lave et tilbud i Region Sjælland, så folk ikke skal køre så langt," siger han til DR Sjælland.

Medicinrådet fastholder anbefaling af migrænemidler efter ekstraordinært møde Medicinrådet skal diskutere migrænemidler på ekstraordinært møde Lundbeck har sendt migrænemiddel til godkendelse i EU 

Mere fra MedWatch

EMA's ekspertpanel siger god for seks nye lægemidler

Det Europæiske Lægemiddelagenturs ekspertkomité CHMP har anbefalet seks nye lægemidler til godkendelse og har lavet en nærmere vurdering af Regenerons antistofbehandlinger mod covid-19 for at rådgive EU's medlemslande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier