MedWatch

Europa fremrykker mulig godkendelse af ny coronavaccine

Modernas coronavaccine kan nu få grønt lys fra Det Europæiske Lægemiddelagentur 6. januar.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) fremrykker mulig godkendelse af Modernas coronavaccine. Godkendelsen kan nu komme allerede 6. januar i stedet for 12. januar, som var den oprindelige dato for en mulig godkendelse.

Det oplyser EMA i en pressemeddelelse.

"Vi har været i stand til at fremrykke tidsplanen for evalueringen af covid-19-vaccinen på grund af den utrolige indsats fra alle involverede i disse vurderinger," siger EMA's direktør Emer Cooke.

Torsdag aften ventes Moderna-vaccinen at få en såkaldt nødgodkendelse i USA af landets lægemiddelstyrelse, FDA.

Det kom frem tirsdag, hvor dokumenter om vaccinen blev offentliggjort. Moderna-vaccinen har ifølge dokumenterne en effektivitet på 94,1 procent.

Godkendes vaccinen af EMA vil det formentlig blive den anden coronavaccine, som EU-borgere vil kunne få. Vaccinen, der er lavet af Pfizer og Biontech, forventes at blive den første til at få grønt lys i EU.

EMA tager stilling til vaccinen mandag den 21. december og vaccinen forventes godkendt få dage efter

Sker det vil alle EU-lande kunne begynde at vaccine borgere mod corona den 27. december. Det bekræftede EU's kommissionsformand, Ursula von der Leyen, tidligere torsdag.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier