MedWatch

Lundbeck og Novo er igen i toppen af klimabevidste virksomheder

Carbon Disclosure Projects, CDP, der i årevis har analyseret klimadata fra globale selskaber, har endnu en gang placeret Lundbeck og Novo Nordisk på toplisten.

Foto: Jens Dresling

Både Novo Nordisk og Lundbeck har formået at holde fast i deres topkarakter på organisationen Carbon Disclosure Projects (CDP) topliste for klimabevidste virksomheder.

Det skriver Børsen.

CDP har i år analyseret data fra 5800 selskaber, og bedømmer dem ud fra deres evne til at være gennemsigtige i deres klimaarbejde, samt hvor langt de er med at reducere deres klimabelastning. Kun cirka 5 pct. af virksomhederne fik i år A-topkaraktereren. Heriblandt altså Novo Nordisk og Lundbeck - hos sidstnævnte er det et vigtigt parameter på flere måder.

"Især på investor- og medarbejdersiden er det et fuldstændigt klart krav, at vi skal arbejde med dagsordenen om at være en ansvarlig virksomhed. Vi ser en stigende interesse i, at der er tal, man kan stole på, og når vi så står med en god placering hos CDP, giver det noget ro, i forhold til at vi føler os på rette vej," siger Uffe Kåre Rasmussen, Lundbecks direktør for bæredygtighed.

Flere andre medicinalselskaber indgår også på toplisten, blandt andre Astrazeneca, Glaxosmithkline og Johnson & Johnson.

Novo og Lundbeck med på topliste over klimabevidste selskaber 

Novo Nordisk beskyldes for "greenwashing" i klimaplan 

Lundbeck om bæredygtig omstilling: En rigtig god forretning  

Mere fra MedWatch

Behandlingsrådet dropper krav i håb om flere ansøgninger

For at gøre det lettere for virksomheder at indstille deres produkter til en evaluering i Behandlingsrådet, trækker rådet nu kravet om omkostningsneutralitet tilbage. Branchedirektør hilser beslutningen velkommen og ser stigning i ansøgningerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier