MedWatch

Innovationsmiljøer overvejer deres fremtid efter statens exit-operationer

Tre af de fire ventureselskaber, der arbejder som statens exit-operatører i en lang række virksomheder, ved endnu ikke, om de fortsætter efter 2022.

Lars Stiegel, adm. direktør for Capnova, kender endnu ikke fremtiden for innovationsmiljøet efter 2022. Foto: Carsten Ingemann/JPA

De tre ventureselskaber Capnova, Syddansk Innovation og Borean Innovation, overvejer deres fremtid, når det over 20-årige samarbejde med staten som managers for statens investeringer i lovende virksomheder ophører fra udgangen af 2022, den såkaldte innovationsmiljøordning.

Det skriver MedWatchs søstermedie KapitalWatch.

Innovationsmiljøerne har over årene investeret i adskillige life science-selskaber, men med beslutningen om at omlægge erhvervsfremmearbejdet skal disse investeringer afvikles.

Gennem hele ordningens løbetid er der investeret 2,7 mia. kr. i knap 1.400 virksomheder, og i dag har staten fået omkring 900 mio. kr. tilbage i kassen, skriver KapitalWatch.

Hverken Capnova, Syddansk Innovation og Borean Innovation har på nuværende tidspunkt besluttet, om de vil fortsætte i et andet setup, når innovationsmiljøordning udløber, skriver KapitalWatch.

Modsat de øvrige har Preseed Ventures, der har base på DTU, allerede besluttet sig for at fortsætte som ventureselskab

Hotline skal tage toppen af iværksætterpanik efter lukning af innovationsfonde

Tommy Ahlers forsvarer nedlæggelse af innovationsmiljøer

Regeringen og DF nedlægger innovationsmiljøerne

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier