MedWatch

Forskning i life science, sundhed og velfærdsteknologi får 390 mio. kr. fra Forskningsreserven

Folketingets partier er fredag blevet enige om at fordele 2,7 mia. kr. fra Forskningsreserven til blandt andet life science-forskning.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Klimaet er den helt store vinder i den aftale om fordeling af midler til forskning, som samtlige partier i Folketinget fredag er blevet enige om.

I alt 2,7 mia. kr. er blevet fordelt, og heraf går broderparten – 2,1 mia.kr. – til grøn forskning inden for især fire områder, nemlig: CO2-fangst, grønne brændstoffer (Power-to-x mv.), landbrug og cirkulær økonomi.

Men også life science-branchen er tilgodeset i forskningsaftalen, der giver 390 mio. kr. til området fordelt på 340 mio. kr. til Innovationsfondens arbejde med forskning i life science, sundhed og velfærdsteknologi og 50 mio. kr. til det internationale forskningscenter for bekæmpelse af antibiotikaresistens, ICARS, i København.

"Forskningsbaseret viden har skabt grobund for udviklingen af danske erhvervsmæssige styrkepositioner inden for f.eks. life science. Forskningen skal bidrage til, at denne position fastholdes og udbygges. Udmøntningen af midlerne skal understøtte et tæt samspil mellem forskningsinstitutionerne og erhvervslivet," står der i aftaleteksten.

I aftalen er også fremhæver behovet for at styrke den kliniske forskning "for at understøtte kvalitet og effektivitet i sundhedsvæsnet, god patientbehandling og tiltrækning af udenlandske forskningsinvesteringer til Danmark."

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier