MedWatch

Coronakrisen har kostet virksomheder salg for 133 milliarder

I august har de danske virksomheder solgt for 324,6 milliarder kroner. Det er på niveau med salget i 2018.

Foto: Russian Direct Investment Fund/Reuters/Ritzau Scanpix

Det seneste halve års tid har salget i de danske virksomheder været hårdt ramt af coronakrisen.

Samlet har virksomhederne tabt 133 milliarder kroner i omsætning i løbet af de seneste seks måneder i forhold til de forudgående seks måneder.

Det oplyser cheføkonom i Dansk Industri Allan Sørensen med henvisning til tal fra Danmarks Statistik. Tallene er korrigeret for sæson og antal arbejdsdage.

"Coronakrisens første halve år har kostet virksomhederne 133 milliarder kroner i tabt omsætning," han og tilføjer:

"Tabet vil desværre vokse sig større i de kommende måneder, da omsætningen fortsat ikke er vendt tilbage på et normalt niveau."

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne i alt har solgt for 324,6 milliarder kroner i august. Det er omkring samme niveau som i 2018.

Allan Sørensen bemærker, at det er hoteller og restauranter samt inden for kultur- og fritidsområdet, at virksomhederne har oplevet de største tab.

"Omsætningen i disse brancher er fortsat langt fra tilbage på samme niveau som sidste år."

"Rejserestriktioner, forsamlingsforbud og krav om social afstand er gået utrolig hårdt ud over rejser og forlystelser," siger Allan Sørensen.

Selv om coronakrisen har ramt bredt på tværs af erhvervslivet, så er der også virksomheder, der faktisk har oplevet fremgang.

Inden for detailhandel samt bygge og anlæg er det lykkedes at øge salget over det seneste halve år, forklarer cheføkonomen.

"Detailhandlen er en af de få brancher, hvor det er lykkedes at øge omsætningen under coronakrisen. Hjemmearbejde og lukkede restauranter betyder, at vi har haft brug for flere varer i køkkenskabene."

"Det har givet ekstra omsætning i supermarkederne," afslutter Allan Sørensen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier