National klynge for life science godkendt

Danish Life Science Cluster bliver fra 2021 den samlende, nationale klynge for life science-industrien
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen glæder sig over, at alle nationale klynger nu er fordelt. | Foto: Jens Dresling
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen glæder sig over, at alle nationale klynger nu er fordelt. | Foto: Jens Dresling

Superklyngen Danish Life Science Cluster er en realitet, efter at Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt den reviderede ansøgning, hvor de tidligere stridende parter i 11. time fandt sammen i et fælles projekt.

I alt 14 nye nationale klynger inden for en række forskellige områder skal fra 2021-2024 skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder, og målet er at få mere innovation ud i samfundet, lyder det i en meddelelse fra ministeriet.

"Vi har et stærkt erhvervsliv i hele Danmark. Det skal de nye klynger være med til at støtte op om ved at danne bro mellem forskningsmiljøer og virksomheder," siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i meddelelsen.

Hun fortsætter:

"For regeringen har det været meget vigtigt, at der er geografisk balance i det danmarkskort, der tegnes med klyngerne. Det er der nu, og jeg glæder mig til at se det blive til virkelighed, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Danish Life Science Cluster får hovedsæde i København men skal samtidig også have "tilstedeværelse" i universitetsbyerne Aarhus, Odense og Aalborg.

Partnerskabet bag klyngen tæller blandt andet Danmarks fem største universiteter, fem GTS-institutter, de fem danske regioner, de danske kommuner samt seks branche- og erhvervsorganisationer, der tilsammen repræsenterer mere end 500 både små og store virksomheder i sektoren samt eksisterende klyngeorganisationer.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse vil i den kommende uge fordele 80 mio. kr. mellem de 14 klynger.

Superklynge er resultatet af indrømmelser i sidste øjeblik Aktører når til enighed om national life science-klynge med hovedsæde i København Welfare Tech: Umuligt at nå fælles ansøgning om sundhedsklynge før deadline Nordjyske life science-virksomheder kaster sig ind i kampen om national klynge Håbet om fælles ansøgning til super-klynge lever trods truende tidspres Stridende parter fastholder håb om fælles ansøgning til national superklynge  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også