MedWatch

Mandlige forskere er stadig i stort overtal

For hver kvindelig forsker, der er ansat på et dansk universitet, er der næsten to mandlige. Nu åbner minister for politiske tiltag.

Foto: Jens Dresling

Kvinder fylder stadig for lidt på de danske universiteter.

Det viser den nye udgave af Danmarks Talentbarometer, der endnu en gang slår fast, at jo længere man bevæger op ad forskernes karrierestige, jo mere dominerer mændene. I 2018 udgjorde kvinder 56 pct. af de færdige kandidater fra danske universiteter og 50 pct. af de færdige ph.d.er. Til gengæld udgjorde de kun 34 pct. af lektorerne og 23 pct. af de universitetsansatte professorer, skriver Uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

"Dansk forskning har brug for alle talenter uanset køn. Med det underskud af kvinder vi ser blandt erfarne forskere, går vi glip af den viden og de perspektiver, som kvindelige forskere ville kunne give til dansk forskning. Vi har masser af kvindelige studerende og ph.d.er. Men vi er for dårlige til at få dem til at blive i forskersporet. Det bekymrer mig som ansvarlig minister," siger minister Ane Halsboe-Jørgensen i meddelelsen.

Hun påpeger blandt andet, at hun i sit første år som minister har indledt en dialog med universiteterne om problemstillingen, og at hun også ønsker at diskutere emnet med forskningsråd, fonde og andre relevante interessenter.

"Men jeg er meget bevidst om, at det ikke kan stå alene. Derfor skal vi også se på, om der er politiske redskaber, vi kan bringe i spil," lyder det.

 

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier