MedWatch

WHO interviewer Wuhan-forskere om corona-oprindelse

Et hold af efterforskere fra WHO, der er i Kina for at undersøge årsagen og oprindelsen af coronavirussen, har haft "udførlige diskussioner" og udvekslinger med forskere fra Wuhan, hvor pandemien begyndte.

I Wuhan er arbejdere ved at fjerne installationer fra det hospital, som myndighederne opførte i rekordfart, da smittespredningen var på sit højeste. Foto: STR/AFP / AFP

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har sendt et hold af efterforskere afsted til Kina for at undersøge, hvor og hvordan udbruddet af coronavirus, der har spredt sig som en pandemi verden over, startede.

De er taget til den kinesiske provins Wuhan og har ifølge WHO haft "udførlige diskussioner" med kinesiske forskere i provinsen, hvor virussen blev opdaget i første omgang.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som citerer talsmand fra WHO, Christian Lindmeier, der fortæller, at interviewene har handlet om forskning i dyresundhed.

Kina lukkede i begyndelsen af udbruddet et marked i Wuhan, der blandt andet solgte vilde dyr, efter flere patienter viste sig af være sælgere og kunder fra markedet.

Ifølge WHO kommer virussen sandsynligvis fra flagermus, men har muligvis haft et mellemled i et andet dyr, inden det ramte mennesker.

"Holdet har haft udførlige diskussioner med kinesiske modparter og har fået opdateringer om epidemiologiske studier, biologi og genetiske analyser og forskning i dyresundhed," siger Lindmeier.

Missionen, som har været i gang i tre uger og består af to specialister i dyresundhed og epidemiologi, har ansvar for at gøre benarbejdet for et bredere hold af både kinesiske og internationale eksperter, som skal afklare, hvordan virussen potentielt set hoppede fra dyr til mennesker.

I mandags understregede WHO's chef for nødsituationer, at overraskelser stadig er mulige.

"Det faktum, at brandalarmen blev startet i Wuhan, betyder ikke nødvendigvis, at det er der, sygdommen krydsede fra dyr til mennesker," sagde han.

Forskere finder ny virus med pandemipotentiale

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier