Stor støtte til prisloft på insulin i Medicare

Det amerikanske sygesikringsprogram møder stor interesse for tiltag, der skal holde priserne på insulin nede.
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken
AF RITZAU FINANS

Mere end 1700 amerikanske sygekasser og sygeforsikringer i USA har søgt om at være med et i nyt program under Medicare, der skal sikre et loft på prisen på insulin til diabetespatienter.

Det skriver Bloomberg News.

Det nye program, som vil træde i kraft den 1. januar 2021 i alle USA's delstater, skal sikre en maksimal pris på 35 dollar per måned for patienterne på insulin, oplyser Center for Medicare & Medicaid Services.

Tanken er, at modellen skal spare patienter i snit 446 dollar om året, mens det offentlige sygesikringsprogram venter at spare 250 mio. dollar over en femårig periode.

Formålet med det nye program er at skabe udsyn og sikkerhed omkring prisen på medicinen, så patienterne kan planlægge deres husholdningsbudget

Novo Nordisk og dets to store konkurrenter på området for insulin til behandling af diabetespatienter har allerede tidligere støttet op om det nye tiltag hos Medicare, og ifølge Bloomberg News vil de tre virksomheder alle senere tirsdag være til stede i Det Hvide Hus, når programmet præsenteres officielt.

Medicare er det offentlige sygesikringsprogram for amerikanere over 65 år, og hver tredje patient i programmet har diabetes.

Hvis det nye program viser sig effektivt, kan konceptet ifølge Center for Medicare & Medicaid Services blive udviddet til andre dyre, kroniske medicinske behandlinger.

 

Novo Nordisk-selskabet Pharmatech mister omsætning og overskud

Joe Biden tager tre nye delstater og ligner en vinder i amerikansk primærvalg

Amerikansk lovgivning om medicinpriser presser sig på trods valgår 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også