MedWatch

Regeringen forlænger nedlukningen af Danmark til 13. april

Regeringen forlænger nedlukningen af store dele af Danmark til 13. april. Spidsbelastning fra coronavirussen ventes at indtræffe i ugerne efter.

Statsminister Mette Frederiksen (S). Foto: Philip Davali//

Statsminister Mette Frederiksen (S) fortæller på et pressemøde, at regeringen forlænger de restriktioner og nedlukninger, som regeringen har indskærpet i Danmark i kamp mod coronaviruspandemien, indtil 13. april.

Spidsbelastning fra coronavirussen ventes at indtræffe i ugerne efter.

"Det er min tro, mit håb, og min forventning, at vi kommer godt ud af det her på den anden side, fordi vi formår at stå sammen. Fordi sammenholdet er så stærkt, som det er," siger Mette Frederiksen.

"Alt det, vi har gjort i fællesskab i Danmark, kan endnu ikke ses i tallene, der er ganske enkelt en forsinkelse," siger hun.

"Statens Serum Institut vurderer, at tiltagene kan have en effekt på smittespredning og dermed belastning af sygehuse, hvis initiativerne vel at mærke fortsætter. Derfor er det vigtigt, at vi som land holder fast," siger statsministeren videre.

Hun hentyder til, at Statens Serum Institut mandag vurderer, at en forlængelse af tiltagene vil betyder, at coronavirus kan reduceres med 30-50 procent.

Forlængelsen betyder eksempelvis, at offentlige medarbejdere, der ikke varetager samfundskritiske funktioner, fortsat skal blive hjemme. Privatansatte opfordres ligeledes til at blive hjemme og begrænse udgang.

Den midlertidige grænsekontrol og Udenrigsministeriets rejsevejledning gælder allerede til efter påske.

Derfor er det lukning af dagtilbud, skoler, uddannelser, restauranter, storcentre, frisører og lignende, som statsministeren omtaler.

"Regeringen har besluttet sig for at forlænge alt det, vi har sat i gang til anden påskedag," siger Mette Frederiksen.

Det gælder også forbud mod arrangementer med flere end ti personer.

Der er nu 254 personer indlagt på danske hospitaler med coronavirussygdommen covid-19. Heraf er 55 indlagt på intensivafdelinger, mens 47 er i respirator. 24 personer er døde af sygdommen i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier