MedWatch

Region H arbejder for at sikre uvildige læger til Medicinrådets arbejde

I flere tilfælde har Region Hovedstaden ikke kunne stille med læger til Medicinrådets fagudvalg på grund af lægernes tilknytning til medicinalindustrien. Men regionen har taget hånd om problemet, som dog først slår igennem med forsinkelse, skriver Dagens Pharma.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Region Hovedstaden har både et ønske og en ambition om at udpege det nødvendige antal læger til Medicinrådets arbejde med at vurdere nye medicinske behandlinger.

Det siger koncerndirektør Svend Hartling til Dagens Pharma efter at regionen aktuelt ikke er repræsenteret i seks fagudvalg - ifølge Hartling primært på grund af, at de relevante læger er inhabile efter at have arbejdet for og med medicinalindustrien.

Ligesom de øvrige regioner har også Hovedstaden indført nye regler for hvordan, industrien må kontakte regionens læger, men ændringerne slår først igennem med nogen forsinkelse, da en læges deltagelse i et advisory board udløser to års karantæne for arbejdet i Medicinrådet.

»Alt medicinalindusti ligger i hovedstaden, så der har formodentligt været en væsentlig stærkere kobling mellem vores klinikere og industrien. Derfor er der mere oprydningsarbejde for os end de andre regioner. For der er en forsinkelsestid fra, at man har siddet i et advisory board, til man er ude af den her karantæne igen,« siger Svend Hartling til mediet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier