MedWatch

EMA aktiverer corona-nødplan og åbner døren for hurtig godkendelse af vaccine

De europæiske lægemiddelmyndigheder, EMA, vil nu scanne markedet i EU for en mulig vaccine mod den kinesiske coronavirus og rådgive virksomheder og give adgang til en accellereret vurdering og mulig godkendelse for at hjælpe med at få en behandling på plads hurtigst muligt.

Over hele verden tages der akutte tiltag i brug i forbindelse med den kinesiske coronavirus. Her i lufthavnen i Belgien, hvor ti danskere mellemlandede på vej mod Danmark. | Foto: Vincent Bordignon/Belgian Defenc//

Efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, gik ud og erklærede den nye kinesiske coronavirus for en verdensomspændende sundhedskrise, tager det europæiske lægemiddelagentur, EMA, nu konkrete tiltag for at hjælpe med at få en kur mod virussen på markedet.

"EMA har aktiveret sin særlige plan for at kontrollere opståede sundhedstrusler. Vi trækker på den stærke ekspertise fra det europæiske medicin-netværk for lynhurtigt at give forskningsmæssige råd og øjeblikkelige tilbagemeldinger på alle foreslåede medicinske udvikling," siger Guido Rasi, der er direktør i EMA, i en meddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier