MedWatch

EMA og Storbritannien skilles i aften uden en plan for fremtiden

På lægemiddelområdet bliver det på mange måder et hårdt brexit, når Storbritannien i aften forlader EU-samarbejdet. På helt centrale områder står det, når overgangsperioden udløber, pt. uklart, hvordan fremtiden kommer til at se ud.

Thomas Senderovitz, adm. direktør for Lægemiddelstyrelsen, kalder det for "brændærgerligt", at Storbritannien fredag aften er ude af EU. | Foto: Lægemiddelstyrelsen / PR

Når fredag bliver lørdag, forlader Storbritannien EU efter 47 års medlemskab, og det bliver med et farvel, der på mange områder får markante konsekvenser for lægemiddelstyrelser, medicinal- og medicovirksomheder i Danmark og det øvrige EU.

For som det ser lige nu, er der ingen konkrete planer for, hvordan Storbritannien vil håndtere sin udtræden på lægemiddel- og medicoområdet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier