MedWatch

Medicinrådet overtager opgave fra Amgros

Amgros skal ikke længere foretage sundhedsøkonomiske analyser for Medicinrådet, der 1. januar har overtaget opgaven - samt medarbejderne - fra regionernes medicinindkøber.

Foto: Line Ørnes Søndergaard/Ritzau Scanpix

Foreløbig fem nye medarbejdere skal fremover udføre de sundhedsøkonomiske analyser for Medicinrådet, som regionernes medicinindkøber Amgros tidligere har stået for.

De nye medarbejdere kommer da også fra stillinger hos netop Amgros, der forsat vil stå for selve prisforhandlingerne med de enkelte medicinalvirksomheder.

Beslutningen om at overføre arbejdet med de sundhedsfaglige analyser til Medicinrådet er truffet i november i Danske Regioners betyrelse, og Medicinrådet vil i de kommende måneder ansætte yderligere medarbejdere til at varetage de nye opgaver.

Medicinrådet ændrer i fremgangsmåden for vurdering af ny medicin – og forlænger sagsbehandlingstiden

Sundhedsøkonom støtter ny metode til at vurdere lægemidler i Medicinrådet

Medicinrådet søger mod større gennemsigtighed med ny vurderingsmetode 

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier