MedWatch

EU vil lave handlingsplan mod kræft

Den nye sundhedskommissær, Stella Kyriakides fra Cypern, skal stå i spidsen for en handlingsplan mod kræft, der skal være på plads om ca. 100 dage.

Den nye EU-kommission er på plads og kan endelig komme i arbejdstøjet. Kommissionsformand Ursula von der Leyen vil have resultater inden for de første 100 dage, herunder gerne en EU-handlingsplan mod cancer. | Foto: FREDERICK FLORIN/AFP / AFP

De nye EU-kommissærer får ikke megen tid til at falde på plads i deres nye roller. Kommissionsformand Ursula von der Leyen har nemlig lovet, at Kommissionen vil præsentere en række nye forslag inden for sine første 100 dage, og et af dem er en kræfthandlingsplan.

I sin tale til Europa-Parlamentet onsdag løftede Ursula von der Leyen en lille smule af sløret for det nærtforestående forslag. Hun garanterede ikke, at det vil komme inden for lige præcis 100 dage. Men det vil komme tidligt i starten af året, sagde hun.

Det skriver det politiske medie Altinget.

Det er den nye sundhedskommissær, Stella Kyriakides fra Cypern, der skal stå i spidsen for handlingsplanen for kampen mod kræft.

Den danske EU-kommissær, Margrethe Vestager, får også travlt allerede i starten af sit nye job. Som ledende næstformand for det digitale område skal hun nemlig i løbet af 100 dage fremsætte et forslag om den europæiske tilgang til kunstig intelligens.

Herunder skal Vestager også undersøge, hvordan der i Europa kan gøres brug af de såkaldte big data, der ikke indeholder personoplysninger, til at skabe nye teknologier og forretningsmodeller.

Iværksætter bag kræftapp ind i varmen hos EU – åbner døren til tocifret millionbeløb

EU søger eksperter til at vurdere medico og in vitro-diagnostik 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier